DE KONING IS DOOD, LEVE DE KONING

De schrijverspen, nooit geweten dat die bij mij lag…Dat had iemand mij ook wel even mogen vertellen. Maar goed, alsnog het niet meer verwachte schrijven van mijn zijde.

Aan het einde van afgelopen seizoen heeft Jan Tebbens het prachtige zwart/rood ingeruild voor het blauw/wit (ook leuk) van de plaatselijke vv. Een clubman in hart en nieren. Dit is een gevoelig verlies.

Jan Tebbens (1 november 1978 in Ljouwert) heeft Duitse roots. Zijn betovergrootvader trok uit Maagdenburg naar Leeuwarden voor een baan in de textiel. Zijn vader was hoofd technische dienst bij textielfabriek Bamshoeve en nam kleine Jan mee naar de Broekster Boys, waar Tony Alberda zijn idool werd. Jan volgde zijn opleiding aan de Hanzehogeschool te Groningen en is momenteel werkzaam als marketingmanager bij Bizztravel. De voorzitter die altijd goed was voor een “Bingo”.

Jan, net als de rest van het huidige bestuur (het moet helaas een summier schrijven blijven, waardoor ik niet kan uitweiden over de andere zeer gewaardeerde bestuursleden), zal gemist worden binnen de vereniging. Het zal dan ook moeilijk worden om Jan te vervangen als voorzitter, zo niet onmogelijk. Er is in mijn ogen maar 1 persoon die misschien in de schaduw van Jan zou mogen vertoeven en dat is… Marijn. Laatst sprak ik hem nog in de stad alwaar hij mij vertelde toch wat meer voor de vereniging te willen betekenen, “ik heb al lang genoeg aan de zijlijn toegekeken” aldus een citaat van Marijn. Bij dezen wil ik dan ook Marijn voordragen als voorzitter.

Naar het principe “De koning is dood, leve de koning” van kracht in Groot-Brittannië, waardoor na het overlijden van de koning onmiddellijk de opvolger de nieuwe koning is, zal hopelijk het nieuwe bestuur tijdig geïnstalleerd worden. Om zo Belgische taferelen te voorkomen.

Dus Marijn, mijn stem heb je!
Ronald Sattler

Reacties zijn gesloten.

Agenda

25 april 2019: 25 jarig Jubileum

Programma

Sponsoren