“Zoektocht naar verlossing”

Onlangs kreeg ik van een goede vriend een boekje in mijn handen gedrukt met de tekst “Verhalen uit het boeddhisme”, met als subtitel: “voor meer spiritualiteit in het leven”. Dit omdat ik een reis door Azie ga maken.

Ik bladerde het boekje door en begon stukjes te lezen. Voor wie nu denkt dat ik een ieder met deze schrijverspen tot een geloof probeer te bekeren…. wees gerust dat is zeker niet mijn intentie. Ik zal überhaupt uitkijken met wat ik over geloof schrijf aangezien de AIVD heden ten dage alles filtert. Straks gaat mijn reis niet door omdat ik ergens in een donkere kerker door een herr- Flick-achtig type op spartaanse wijze ondervraagd word… nee ik kijk wel uit.

Tot de kern dan maar: Een ieder weet dat het vlaggeschip van de vereniging ondertussen als de Titanic van de vereniging wordt beschouwd en kijkende naar de prestaties van de afgelopen 2 jaar zou ik zeggen: terecht. Dan vraag je je af, hoe kan dat nou? Ook terecht. Vervolgens geven dan meerdere personen een verklaring. Niet altijd terecht.

Hoe kan dat nou?

Maar hoe kan dit nou? Ondertussen is alles geprobeerd, zijn alle systemen getest; 2-2, “de ruit”, vooruit verdedigen, achteruit verdedigen en opnieuw aftrappen (hetgeen erg succesvol was). We hebben het zelfs geprobeerd met intimidatie van de tegenstander vooraf. Eén van de spelers is een week op poker- stage geweest in ’t Holland Casino te Amsterdam en heeft ons onderwezen in het opzetten van een “pokerface”. Echter niets hielp, dus moet je andere bronnen aanboren wanneer je de wanhoop nabij bent.

Eigenlijk hebben we een Tedje Troost nodig die ons uit het slob trekt, maar het budget van de ZVV rijkt waarschijnlijk niet zo ver. Óf Ton Boot, hoewel die onze misschien ietwat gezette, maar zeker niet brede selectie waarschijnlijk alleen maar verder uit zou dunnen. Ik ben overigens erg benieuwd naar het wondermiddel dat Wimpie P. daar uit één of andere verborgen stad, diep in de ondoordringbare jungle van Zuid- Amerika, tevoorschijn heeft getoverd. Want het vijfde draait als een dolle!

De redding

Terug naar het boekje, want ik ben er toch van overtuigd dat hier ons antwoord ligt. De redding is nabij heren!! Gisteravond werd ik maar weer eens bevestigd in mijn geloof. Toen zag ik PSV zich plaatsen voor de 2e ronde CL. Hallo… 2 Koreanen én Hi Dung Gus is bij mij 1+1=2. Dat kan geen toeval zijn, Guus móet zo’n boekje gehad hebben! Belezen als hij is moet hij ergens zijn wijsheid vandaan hebben.
Ook Guus moet gelezen hebben over:

  • “Het innerlijke vuur” en
  • “Het achtvoudige pad” en
  • “De essentie van het lijden” en nog veel meer.

En ik las het ook en dacht: “Ja, Slingerij 1 is een waakvlam, is volledig de weg kwijt en over de essentie van het lijden hoef ik verder denk ik niet uit te wijden (toch Lex?). Kortom, ik zag een opening, een nieuwe weg, een nieuwe visie, redding, maar bovenal… ik zag verlossing. Er is dus nog hoop heren!!!

Mijn plan

Mijn plan ter voorbereiding op de wedstrijd:
Schrap die speeches maar en denk 5 min. met gesloten ogen aan de 3 bovengenoemde aspecten (hoeft niet met pokerface). Ondertussen ga ik dit alles tot op de bodem uitzoeken bij de bron, dus wees gerust: het vuur zal ontvlammen, het pad openbaart zich en het lijden zal voorbij zijn!!

Voor nu: Een ieder een prettige Kerst en een voorspoedig nieuwjaar! Heren, ik volg jullie: you are not alone!! Succes en tot eind januari,

Harald Geerts

Ps: Tip voor Pieter: Ik ben tot eind januari niet inzetbaar voor Slingerij 1 (effe wisselen dus). Wel bedankt voor je vertrouwen!! (en er komen nog meer punten aan hoor Pieter) Tip voor de rest: kies Renses

Ik geef de pen door aan Paul Gritter

Reacties zijn gesloten.

Agenda

25 april 2019: 25 jarig Jubileum

Programma

Sponsoren