Het jaar van PLEZIER??!!

Mij is gevraagd om de schrijverspen ter hand te nemen om zodoende dit item weer een doorstart te geven. Uiteraard ben ik de voorzitter in deze graag van dienst.

Allereerst zou ik graag wat willen schrijven over de persoon Paul en zijn zaalvoetbal. In het seizoen 1996-1997 hadden een aantal jongens uit het Rodense het plan opgepakt om in de zaal te gaan voetballen bij de Bolster. We werden gelijk gebombardeerd tot het derde wat voor velen een verrijking was. Op het veld waren we nog nooit verder gekomen dan het vijfde. Na een extra lange vakantie op de Nederlandse Antillen mocht ik vanaf februari ’96 ook bij dit team meespelen. Het eerste jaar deden we het eigenlijk gelijk erg leuk. Slechts twee verlies partijen en met een tweede plek werd het seizoen afgesloten. De volgende jaren deden we telkens bovenin mee.

Veel jongens van het eerste uur hielden er na twee seizoenen mee op. Deze plekken werden gelukkig weer opgevuld. Echter aan het einde van het seizoen 2001/2002 hielden er zoveel jongens mee op dat Harald Geerts en ik alleen over bleven. Het bestuur van destijds wilden toch graag dat we bleven (contributiebijdrage) en besloot om ons in het eerste te zetten. Menigeen weet wat er toen is gebeurd. Het eerste wist zich meestal maar ternauwernood te handhaven in de tweede klasse. Sinds dit seizoen mag ik dan ook uitkomen voor het tweede elftal van ZVV de Slingerij.

Dit jaar dus in een nieuw team en een klasse lager voetballen. Misschien dat het dan qua prestaties weer wat beter gaat. Zoals velen weten, komt met de resultaten ook het plezier in het spelletje. Dit jaar is dan ook voor degene die vanuit het eerste naar het tweede zijn gegaan het jaar om weer plezier in het spelletje te krijgen. Het laatste jaar waren er toch genoeg wanklanken te horen in en rondom het veld cq kroeg. De jongens die vanuit het derde (van vorig seizoen) zijn doorgestroomd naar het tweede hebben dus te doen met een stelletje zeer gefrustreerde japies. Ik moet zeggen dat ze het goed oppakken en dat ze hier en daar zeer sturend bezig zijn. Zij weten hoe het is om in de derde klasse te spelen en proberen ons de kneepjes bij te brengen.

Na één gelijk spel en twee gewonnen potjes vonden we het tijd worden om een beetje structuur aan te brengen in het team. Zo hebben we nu een twee hoofdig tellende leiding (er is zoveel te regelen) en hebben we een vaste aanvoeder die weer een verlengstuk is van de leiding. Moet ik nog even vermelden dat er zoveel animo was voor het aanvoerderschap dat “het recht van bea” er aan te pas moest komen om de juiste man te vinden. Om het plezier te vergroten is er ook nog besloten om een feestcommissie te benoemen.

Al met al moet dit seizoen er dus voor zorgen dat het louter plezier is dat de klok slaat.

Namens slingerij T.W.E.E. Paul

De volgende schrijverspen gaat naar Jonnes Bouma

Reacties zijn gesloten.

Agenda

25 april 2019: 25 jarig Jubileum

Programma

Sponsoren