De druk van een thuiswedstrijd

Het zou natuurlijk erg makkelijk zijn om deze schrijverspen te openen met een relaas over onderlinge confrontaties en de sublieme manier waarop het derde die confrontaties naar haar hand weet te zetten. Laten we daar dan ook maar direct mee beginnen.

Eerst was daar natuurlijk het treffen tegen onze vrienden van het Vijfde. Het wedstrijdverslag op de site van het Vijfde doet geloven dat Drie punten gesnoept heeft in de wedstrijd van 11 november. Helaas voor het Vijfde geldt nog altijd dat eentje meer maken dan je tegenstander genoeg is voor de drie punten. En als je inzakt tegen Drie dan mag je een meepunterende keeper verwachten. Dat een punter kan lopen heeft het Vijfde gemerkt 5-6. Inderdaad een uitoverwinning voor het Derde.

De tweede onderlinge confrontatie was die tegen het Twee. maar voor het Derde met name die tegen Brouwer! Zoals enkelen van jullie waarschijnlijk wel weten heeft Maarten Brouwer met veel van de jongens van het Derde op het veld bij The Knickerbockers gevoetbald. In andere jaren, toen het Derde nog in zijn geheel bij Drs Vijfje speelde, werd al meer dan eens verloren van de Slingerij en ook van BrouwerT. Drie was dan ook gebrand deze keer een goede pot neer te zetten. In de aanloop naar de wedstrijd werd dan ook geen middel geschuwd. De psychologische oorlogvoering vierde hoogtij. Het Tweede, duidelijk onder de indruk van de eerdere overwinning tegen het Vijfde, had besloten niet zo ver in te zakken en zich met name te richten op het afstoppen van de punter. Eén ding moeten we het Tweede nageven.. daarin zijn ze geslaagd! Maar dat is dan ook wel het enige. Er werd daarbij namelijk wel heel makkelijk over de talenten van de rest van de selectie van Drie heengestapt. Het Derde liet zich dan ook niet uit het veld slaan en combineerde, kapte, draaide en schakelde de heren van Twee aan alle kanten voorbij. Penningmeester Roel B. gebruikte in de evaluatie in het Damsterdammertje zelfs het woord voetbalgochme om het spel van het Derde te typeren. De 1-9 was dan ook wel erg afgetekend en wederom een uitoverwinning voor Drie.

De tweede seizoenshelft zal moeten uitwijzen of het Derde ook met de druk van een thuiswedstrijd kan omgaan. Dat het Tweede en in iets mindere mate het Vijfde, er niet in geslaagd zijn met deze druk om te gaan zegt natuurlijk wel wat over wat ons nog te wachten staat. We zullen dan ook alle zeilen bij moeten zetten om deze thuisduels zonder kleerscheuren door te komen. Duidelijk is in ieder geval dat een punter niet hoeft te lopen tijdens een onderlinge confrontatie.

Groeten namens Drie,

Jonnes “Als de punter maar loopt” Bouma

De volgende schrijverspen gaat naar Peter Idkes

Reacties zijn gesloten.

Agenda

25 april 2019: 25 jarig Jubileum

Programma

Sponsoren