Een moeilijke beslissing

Het privilege van de schrijverspen is deze keer aan mij gegund. Wie ben ik?

Peter Idskes geboren in Groningen en verliefd op deze prachtige stad. Inmiddels alweer de respectabele leeftijd van 35 jaar bereikt en nog steeds gedreven met het spelletje zaalvoetbal. Hoe ben ik in dit wereldje beland? Op mijn 19de werd ik gevraagd door Cees Bergman (oud lid zvv de slingerij) of ik wel even een potje mee wou doen want er was een zaaltje afgehuurd in Vinkhuizen. Na de wedstrijd, die wij met winst afsloten, vroeg men mij of ik niet de vaste goalie wou worden want ik deed het wel aardig. Dit gebeurde en zo heb ik in 4 jaar tijd heel wat wedstrijdjes mogen keepen en het fanatisme werd alsmaar groter.

Al die jaren hebben we met een kern van spelers gespeeld die nu nog steeds actief is bij het 4e. Op mijn 23e ben ik uit dit team gestapt. Ik ging verhuizen naar Schiermonnikoog waar de vrouw van mijn dromen woonde en ik ben met haar gaan samenwonen. Na 5 jaar besefte ik wat heimwee was en besloot om samen met Tineke weer in mijn stad te gaan wonen. Het duurde niet lang of ik kwam mijn oude maatje Richard weer tegen en die vroeg mij of ik wel weer wou keepen. Maar natuurlijk, en waar anders, weer bij je oude maten onder de lat. Zo gezegd zo gedaan. Het niveau van ons allen was inmiddels wel iets veranderd. Maar wat maakt het uit, we hadden een hoop plezier na de wedstrijd.

Nu alweer met ons allen voor het 3e jaar lid van deze geweldige vereniging en we voelen ons steeds meer thuis in deze club. Tot mijn grote spijt heb ik na al die mooie jaren in de zaal een moeilijke beslissing voor mijzelf genomen. Op de vrijdagavond in de zaal met je team: voor een voetballiefhebber is er geen mooiere plek om te zijn, de beslissing valt dan ook zwaar. Stoppen met dit team.

Het plezier in dit spelletje verdween en de frustratie werd alsmaar groter. Op mijn manier heb ik dit verteld aan de jongens en waar anders dan in de kleedkamer. Helaas een moeilijke beslissing. Deze vereniging geeft mij zoveel voldoening dat ik natuurlijk lid zal blijven en ongetwijfeld wel weer eens ergens onder de lat verschijn. ZVV De Bolster is mijn cluppie geworden en we zullen mekaar nog vaak treffen.

Een Voetballiefhebber (Peter Idskes)

De volgende schrijverspen gaat naar Ronald Sattler

Reacties zijn gesloten.

Agenda

25 april 2019: 25 jarig Jubileum

Programma

Sponsoren