De Beilen Connectie

Aangezien R. S. zijn schrijverspen al maanden kwijt is, ben ik genoodzaakt deze taak van hem over te nemen. Ik zal bij deze dus wat over mezelf vertellen:

Marijn van Olst, 25 jaren jong, geboren in Zwolle en opgegroeid in de ghetto’s van big city Beil’n. Heb daar het straatvoetbal geleerd en ook weer verleerd. Heb 2 broertjes Gijs en Bart en ben momenteel werkzaam bij Unigarant Verzekeringen (per 2 april ga ik daar weg en ga dan werken bij een makelaarskantoor). Heb in Beilen alle elftallen van de plaatselijke voetbalclub VV Beilen doorlopen. Van de F-jes tot de seniorenelftallen. Het ging in eerste instantie perfect in de senioren en had het uiteindelijk tot linksback in het eerste geschopt (letterlijk en figuurlijk). Beilen voetbalde toen 2de klasse zondag. Welliswaar was ik toen wel vaak wissel maar dat mocht bij mij de pret niet drukken.

Daarna ging het bergafwaarts. Er kwam een nieuwe trainer en ik kwam in het 2de terecht. Daar heb ik nog 3 jaar met veel plezier gevoetbald (met een half jaarlijkse onderbreking i.v.m werken in Italie) maar daarna kwam het moment dat ik naar Groningen ging verhuizen. Trainen schoot er vaak bij in en ik was niet meer zo gemotiveerd. Dat zag de trainer ook en die zette mij terug naar het 4de. Het 4de was toen een elftal waar alle spelers in kwamen die kwalitatief wat minder waren en het voetbal niet zo serieus namen. Ze konden deze spelers nergens anders plaatsen dus kwamen ze maar in het 4de terecht. Gevolg: Vele wedstrijden gevoetbald met te weinig man en diegene die er wel waren, stonden bezopen in het veld. Op een gegeven moment heb ik die gewoontes maar overgenomen. Was immers goed voor het groepsgevoel. Heb dat 1 seizoen volgehouden en ben daarna maar gestopt met voetbal. Maar na een aantal maanden kwam onze vriend Dennis Snoeyer met een geweldig aanbod. Of ik wou zaalvoetballen bij de Slingerij. Dat leek me wel wat. Mede om wat sociale contacten te hebben in Groningen. Die had ik op dat moment weinig omdat ik werkte in Hoogeveen en mijn vrienden bijna allemaal nog in Beilen woonden. Uiteindelijk heeft hij ook Robin Slomp en de andere R. S. over kunnen halen. En zo ontstond de ”Beilen Connectie”.

Ben nu bezig met mijn 2de seizoen en het bevalt mij uitstekend. We hebben een heel gezellig team en de prestaties vallen op dit moment ook niet tegen. We zijn op dit moment medekoploper in de 2de klasse (het bordes van het stadhuis is al gereserveerd voor de huldiging). Voor mij is plezier de hoofdreden dat ik voetbal en dat plezier heb ik nu volop. Ons team typeert zich als een team waar tijdens de wedstrijd gepresteerd moet worden en veel ”opbouwende” kritiek wordt gegeven, maar waar voor en na de wedstrijd de lol het belangrijkste is. Voor de wedstrijd uit eten gaan met elkaar of even flink nazitten na een overwinning. Naar Antwerpen of naar Schier gaan. Het draagt allemaal bij aan een goede onderlinge sfeer. Ik denk dat ik zeker nog wel een paar jaar blijf voetballen bij de Slingerij.

… Ik wou het hier maar bij laten en wil graag de schrijverspen doorgeven aan R. S. Suc6 ermee!!!

Marijn van Olst

De volgende schrijverspen gaat naar Ronald Sattler

Reacties zijn gesloten.

Agenda

25 april 2019: 25 jarig Jubileum

Programma

Sponsoren