Beste leden

Ten eerste mijn excuses voor het lange wachten op pas de tweede schrijverspen van dit seizoen.

Ik wou het in deze schrijverspen hebben over de wedstrijd Duitsland – Nederland.
Het gaat goed met de 11 van Advocaat die het jaar 2002 af hebben gesloten met een prachtige overwinning op onze oosterburen. Ik heb deze wedstrijd samen met Martijn v/d Veen en Peter Bos live mogen aanschouwen. Wij vertrokken om 17:30 uit Essen (woonplaats Herr Boos) richting stadion. Wat normaal ongeveer 20 minuten duurt, duurde nu 2 uur. Het was erg druk op weg naar het stadion.

3 klassen beter

De wedstrijd heeft iedereen gezien en het was duidelijk; Nederland was wel drie klassen beter en blufte de Duitsers (vice – wereldkampioen) volledig af. Het Oranje legioen zong de mooiste liedjes van ‘het kleine café aan de haven’ tot ‘auf wiedersehen’. Het is wel een mooi gevoel als je van de Duitsers in eigen land wint met de klinkende cijfers 1-3. Na de wedstrijd zijn we met z’n allen nog even een biertje gaan drinken. De stemming bij onze Duitse vrienden was wat bedrukt. De volgende morgen werd er een krantje gekocht door Martijn v/d Veen (der Kicker). Deze vertelde ons dat een zeer goed spelend Duits Elftal verliest door een paar domme verdedigingsfouten. Is het bij onze oosterburen niet bekent dat elk doelpunt een fout is, en naar welke wedstrijd hebben deze mensen eigelijk gekeken? Het Nederlands Elftal was geweldig! De Duitsers hadden 90 minuten helemaal niets in te brengen. Nu ben ik toch wel heel benieuwd wat de Nederlandse kranten schrijven over deze wedstrijd.

Over de knie

Terug in Nederland las ik de kop van de Telegraaf “Nederlands Elftal bluft Duitsers af” en in het Dagblad van het Noorden staat “Nederlands Elftal legt Duitsers over de knie”. Dit zijn naar mijn tevredenheid toch hele ander teksten. De Nederlandse journalisten hebben wel naar dezelfde wedstrijd gekeken. Het kan toch niet anders of dit Nederlands Elftal wordt in Portugal afgetekend Europees Kampioen. We hebben nota bene spitsen van Man-United en Chelsea op de bank zitten en niet te vergeten ons supertalent Rafael van de Vaart.

Ik heb de volgende voorspelling voor het Europees Kampioenschap in Portugal 2004. Wij komen bij België, Griekenland en Spanje in de poule. Deze poule komen wij door samen met Spanje. In de tweede ronde treffen wij Duitsland en winnen met 2-0. In de halve finale komen wij Italië tegen. Na een moeilijke start van de wedstrijd wordt het toch redelijk makkelijk 3-0. In de finale zien wij het gastland Portugal ten ondergaan met een simpele 5-1.

Nederland is Europees Kampioen. Nistelrooij topscorer en van de Vaart ‘speler van het toernooi’. Het is een prachtige voorspelling van een echte oranjefan… en dan zeggen ze dat Duitsers chauvinistisch zijn.

Marcel Niemeijer

De volgende schrijverspen gaat naar Reinder Postma.

Reacties zijn gesloten.

Agenda

25 april 2019: 25 jarig Jubileum

Programma

Sponsoren