(Een beetje van mezelf en veel van ‘Stenders Vroeg’)

Strategie

In de voetballerij is er sprake van strategie maar ook in het dagelijks leven wordt je er wel eens mee geconfronteerd, een voorbeeld:

Valentijn

Het is vrijdagmiddag 14 februari en ik word gebeld door mijn echtgenoot; “Bedankt voor je Valentijnskaartje!”, zegt ze lief. Honderd gedachten schieten in één seconde door me heen. Ik heb namelijk helemaal geen kaartje gestuurd, dus hoe moet ik antwoorden? En van wie is dat kaartje dan wel? Er zijn verschillende mogelijkheden:

1. Er is helemaal geen kaartje bij de post geweest en dit is haar cynische commentaar.

2. Er is wel een kaartje bij de post geweest, blijkbaar anoniem en mijn vrouw denkt dat het kaartje van mij is. Ik kan natuurlijk nu doen alsof het kaartje van mij is en de credits ervan nemen, maar aan de andere kant kan het ook een valstrik zijn van mijn vrouw.

3. Ze weet dat het kaartje van een ander is en gebruikt dit om mij jaloers te maken, maar door te doen alsof ze denkt dat ik het kaartje gestuurd heb en dus de onschuld te spelen, pleit ze zichzelf vrij voor een eventuele geheime minnaar.

4. Ze heeft een kaartje naar zichzelf gestuurd alleen maar om mij jaloers te maken, zodat ik meer aandacht aan haar zal besteden en nu gelijk een heel duur cadeau ga kopen. Maar wat moet ik antwoorden? Elk antwoord is gevaarlijk.

Voor de man zijn in zo’n geval maar drie antwoorden mogelijk:
1. Ik rijd net een tunnel in 2. Mijn batterij is leeg ik hoor je niet meer. 3. Ik sta hier net bij de juwelier iets af te rekenen; ik bel je straks terug.
Gewoon antwoorden kan niet meer. Feiten bestaan niet. Alles is strategie geworden.

Nog een voorbeeld:

Een paar weken geleden werd bekend; Michael Jackson heeft grote schulden. Een week later is de inmiddels beroemde documentaire. Een dag later blijkt zijn platenverkoop enorm gestegen. De documentaire is nogal suggestief. Allemaal precies de bedoeling van Michael, want hij komt deze week met een tegendocumentaire en zijn platenverkoop zal nog meer stijgen. Alles is strategie. Strategie is vooruitkijken; in de huid van iemand anders kruipen; iets wat Michael misschien iets te letterlijk heeft opgevat. Volgens mij heeft hij in ieder geval zijn lippen geruild met Vanessa en zijn neus met Pinokkio.

Strategie Slingerij 1

Ook bij Slingerij 1 is er natuurlijk sprake van strategie. Je wint de eerste wedstrijd, daarna verlies je de volgende elf wedstrijden op rij. Allemaal strategie. Elke wedstrijd met een ander elftal staan…strategie.

De afgelopen 8 wedstrijden zijn bijzonder succesvol verlopen (gepland). En met nog twee wedstrijden voor de boeg moeten er wel hele rare dingen gebeuren mochten wij alsnog degraderen….Wat jammer is: dit is een gedwongen strategie. Hierbij wil ik dan ook namens het “eerste” alle “jungs” bedanken die zich bereid hebben gevonden (en nog steeds vinden ) om ons de helpende hand toe te steken. Grote waardering daarvoor. Volgend seizoen hopen wij met een betere strategie te komen, nogmaals bedankt voor jullie hulp!

Roel Binsma

 

De volgende schijverspen gaat naar G J Duif

Reacties zijn gesloten.

Agenda

25 april 2019: 25 jarig Jubileum

Programma

Sponsoren