Helaas, …. net niet !!!

Het team is begonnen in het jaar 1999 na Christus bij het toenmalige Café De Bolster. Waar voor sommigen het woord ‘bal’ nog opgeslagen moest worden in hun woordenboek gelegen in de hersenen, ging het aan de slag als vriendenteam om gezellig op vrijdagavond een balletje te trappen. En lukte het niet om een overwinning mee naar huis te nemen, dan werden er in onze sponsorkroeg nog wat lekkere, gele rakkers gedronken.

‘Het net niet halen’… Iedereen heeft dat gevoel wel eens gehad. Een gevoel van tekortkoming, gevoel van balen, boosheid, maar ook verdrietig. Je hebt als individu of als team iets geprobeerd te bereiken, maar … het lukt net niet zoals je gewild had:

  • Het CDA en PvdA zijn al weken in overleg om samen goed te kunnen regeren, maar ze komen er net niet uit.
  • Dronken worden in de Slingerij. Je komt thuis, wil eigenlijk braken, maar je hebt net niet genoeg gehad.
  • Onze eigen Pim Onfortuinlijk. Hij had een hele andere kijk op de maatschappij. Hij kon alleen zijn ideeën net niet uitvoeren, omdat een bepaald persoon daar geen behoefte aan had.
  • Het eerste team, dat net niet genoeg spelers op papier had staan !
  • Ons eigen AJAX, dat voetballend gezien AC Milan vernederde maar het in de laatste minuten net niet kon bolwerken.

Kampioenschap

Zo in de loop der jaren is het vierde gegroeid. Individueel – althans?? – maar ook als team. Elk jaar werd er beter gevoetbald, stond het organisatorisch beter en leerde men de bal als ‘vriend’ te beschouwen. Dit alles heeft geresulteerd in vele wedstrijden die in ons voordeel eindigden.

Elk jaar eindigden we hoger. De top 5 was de doelstelling en werd makkelijk gehaald, tot het moment daar was, dat wij als team concludeerden: we kunnen nog beter en in een hogere klasse voetballen, … we worden KAMPIOEN.

Dan begin je uiterst gemotiveerd aan het seizoen en blijkt dat het ook allemaal wel mogelijk is. Vele wedstrijden worden gewonnen en de punten stromen binnen. Totdat je merkt dat er één team meespeelt dat er, zoals elk seizoen het geval is geweest, toch bovenuit steekt. En juist dit seizoen (voetballend gezien ons sterkste seizoen) lukt het helaas, … net niet.

Toch heb ik wéér goede hoop om ons volgend jaar naar de derde klasse te voetballen. Laten we in ieder geval die gedachte vasthouden!!

Gert-Jan ‘Duif’ Tillema

 

De volgende schrijverspen gaat naar George ‘Ketelbinkie’ Hityahubessy

Reacties zijn gesloten.

Agenda

25 april 2019: 25 jarig Jubileum

Programma

Sponsoren