Slingerij 5 en Antwerpen

Dag heren van het goede leven, hier dan eindelijk (sorry Jan T.) de schrijverspen van mijn kant. Het heeft lang op zich laten wachten en daarvoor mijn excuses. Ik heb lang nagedacht over wat ik zou schrijven Natuurlijk kan ik het weekend Antwerpen niet voorbij laten gaan…dat is duidelijk. Ik wil het echter eerst hebben over mijn eigen team.

Inmiddels zijn we gedegradeerd binnen de club naar het vijfde. Hiervoor wil ik het nieuwe vierde team bedanken. Zeggen tegen derden dat je in het vierde zit is nog acceptabel, maar dat je in het vijfde team zit… Ja, dat word een tikkeltje moeilijk. Ik heb altijd het gevoel dat ik ter plekke uitgelachen word. Gelukkig doen ze dat niet en zeggen ze altijd: “Wat leuk”. En daarmee is het gesprek dan ook direct afgelopen.

Je zou denken dat je als vijfde en met onze kwaliteiten dan kampioen zou worden. Ook helaas zit dat dit jaar er niet meer in. Al vier jaar strijden we om het kampioenschap in de vierde klasse. Elk jaar komen we net te kort en dat is jammer / frustrerend. Waar het aan ligt is moeilijk te zeggen…als team zijn we goed op elkaar ingespeeld. Misschien dat het probleem ligt in dat we niet altijd met dezelfde mensen spelen. Regelmatig moet een van ons verstek laten gaan op de vrijdagavond. Een voorbeeld hiervan is dat een feestje in de kerk (waar overigens gezopen wordt als een doll(i)e) belangrijker word geacht dan een voetbalwedstrijd. Ik noem geen namen…hij heeft bij de jeugd van de ‘FC’ gespeeld. Of zou het toch liggen aan een beetje gemakzucht. Halverwege het seizoen, zonder puntverlies, roepen / schreeuwen dat je KAMPIOEN wordt. Ja…, dan ga je wel op den duur de boot in. Ook hierbij noem ik geen namen. Maar ik wil nog wel een ding zeggen: We worden volgend jaar gewoon KAMPIOEN. Dat word een makkie…een eitje, of niet dan.

Antwerpen

Dan nu Antwerpen. Weer een historisch hoogtepunt in het bijna 10-jarige jubileum van de Slingerij en (voormalig) Bolster. Het voetbal was qua resultaten weer niks, daar kan ik kort over zijn. Alleen het tweede heeft goed voetbal neergezet. Het gebeuren er omheen was natuurlijk om van te genieten… hierbij een kort overzicht.

Een paar puntjes uit Antwerpen:

 • Waar iemand de kip vergeleek met een kut. Ten eerste heb ik een ‘kut’ nog nooit op een bordje zien liggen en ten tweede rijst bij mij de vraag of deze persoon zich niet vergist. Het is toch rosbief…
 • Waar iemand er helemaal ‘deur’ heen zat en met de deur binnen kwam vallen op de kamer van Dollie en mij. Dit had als resultaat dat wij de volgende ochtend met een brak hoofd moesten verhuizen naar een andere kamer.
 • Waar iemand in de (eerst drukke) Ierse pub een verschrikkelijke scheet liet. Het was zo erg dat er direct genoeg plek voor ons was om te gaan zitten en staan waar we wilden.
 • Waar iemand het leuk vond om Houdini met de grote verdwijntruc na te doen. Een dag te laat komen en dezelfde avond / nacht zonder de rest te informeren weer verdwijnen. Heel vreemd…
 • Waar twee iemanden zich erg druk hebben gemaakt over dat ze 11 euro moesten betalen voor zeven minuten porno op TV. Dit hebben ze dan ook niet gedaan. Toch mooi die zeven minuten gratis meegepakt, terwijl ze maar twee minuten nodig hadden.
 • Waar iemand erg serieus reageerde op de volgende opmerking: “hier is het laatste woord nog niet over gesproken”. Dit was naar aanleiding van een knokpartij tussen, misschien raad je het al, een paar ‘doofstomme mensen’ (Sijts, een ander woord ken ik niet).
 • Waar iemand zich vergeleek met Patty Brard. Deze persoon kreeg namelijk zijn broek niet normaal aan. Dit vanwege overgewicht?
 • Waar iemand het voor elkaar kreeg om ‘afgewezen’ te worden in de meest kansloze kroeg aller tijden: Ketelbinkie. Deze persoon verdient naar mijn mening een titel. Welke maakt niks uit…
 • Waar iemand de eerste en tweede avond over zijn nek is gegaan. De eerste keer onder het mom dat zijn tandenborstel te ver in zijn keel kwam. De tweede keer vanwege ziek zijn (msra?). Denkt deze persoon nou echt dat dit de redenen zijn? Mijn mening: Beerenburg en bier…
 • Waar iemand bij een ontzettende geile vrouw net deed of hij haar ‘billenkoek’ gaf, totdat hij per ongeluk haar wel een tik op haar billen gaf. In plaats van dat ze boos werd, begon ze alleen maar geiler te worden. Prima gedaan…
 • Waar twee kroegeigenaren ‘serieus’ overwogen om dat mooie balspel, dat in de kantine van de sporthal stond, mee te nemen naar de Slingerij. Het zou een goudmijntje zijn geweest… eerlijk.

Nou,… dit was mijn schrijverspen. Wens een ieder nog veel voetbalplezier en tot ziens bij het jubileum… of in de kroeg.

Marcel Bekkers

Ik geef de pen door aan Richard Zielstra

Reacties zijn gesloten.

Agenda

25 april 2019: 25 jarig Jubileum

Programma

Sponsoren