9 februari 2012

ZVV de Slingerij 6 speelde met 3 gastspelers van het 2e (Coen, Marijn & Gerko) tegen koploper Futsal Winsum. Er werd flitsend gecombineerd en degelijk verdedigd. Dit resulteerde in aardig wat kansen, maar de keeper van Winsum stond zijn mannetje. Toch wist Maarten uit een rebound van een vrije trap de bal binnen te frutselen, 1-0. Winsum was ook af en toe gevaarlijk, maar Coen keepte goed en wist lang de nul te houden. Helaas wist Winsum toch uit de counter met een overtal situatie 2 keer te scoren. Maar gelukkig wist Maarten de stand vlak voor tijd weer gelijk te trekken na een “verwoestend” schot 2-2 dus.

Ohja, er dient nog vermeld te worden dat bovenstaand verslag van de 2e helft is. In de eerste helft scoorde Futsal Winsum al 7 keer en de Slingerij niets. Opgeteld stond er dus 2-9 op papier!

3 februari 2012

ZVV de Slingerij 3 is verder in de beker. In een zinderende en harde wedstrijd kwam het 3e tegen Futsal Marim A1 op een 4-1 voorsprong door goals van Raymond (2x), Wildrik en Erwin. Toch werd het spannender en spannender. Er werden onnodige fouten gemaakt en Futsal Marum kwam terug tot 4-4. Bij de beslissende strafschoppenserie hield Erik de eerste 2 strafschoppen van Marum tegen en het 3e schoot ze er allemaal in en won de serie met 1-4. Op naar de volgende ronde.

Het eerste speelde ook voor de beker en wist thuis met 5-1 van Grijpskerk te winnen.

Daarna was het de beurt aan het vijfde, ze speelden de derby tegen Omlandia 6. Vanuit een gedegen verdediging, waar deze keer de goed keepende Gabriel op de goal stond, werd er af toe zeer gevaarlijk gecounterd. De snelle spits Erik schoot met scherp en scoorde 2 keer wat resulteerde in een 2-0 ruststand. In de 2e helft werd hetzelfde spel gespeeld en dit ging redelijk lang goed, Omlandia zakte wat in omdat ze klaarblijkelijk toch bang waren geworden van het spel van De Slingerij. Helaas wist Omlandia halverweg de 2e helft toch een balletje binnen te tikken waardoor de spanning in de wedstrijd bleef. De Slingerij kreeg nog wel een paar kleine kansjes maar wist dit niet te verzilveren. Omlandia bleef ook gevaarlijk en ze wisten dan ook 10 seconden voor tijd de gelijkmaker binnen te schieten, 2-2 dus.

Als laatste op de avond speelde het tweede met 2 gastspelers van het 1e tegen Drs. Vijfje. Helaas kwam de scheidsrechter van de KNVB niet opdagen, maar dit kon gelukkig opgelost worden. In het begin van het duel ging het redelijk gelijk op, aan beide kanten van het veld konden de keepers zich onderscheiden door alle tegen te houden. Maar na ongeveer 18 minuten leek de ban gebroken en wist de Slingerij te scoren. Daarna viel er nog 1 wat in een 2-0 ruststand resulteerde. Daarna kwam Drs. Vijfje er niet meer aan te pas. In de 2e helft scoorde De Slingerij maar liefst 7 keer. Vlak voor tijd wist Drs. Vijfje de eer te redden door een fout van De Slingerij af te straffen. Uitslag: 9-1.

26 januari 2012

ZVV de Slingerij 5 speelde op deze donderdagavond thuis tegen Oranje Nassau 20. In de heenwedstrijd werd er in een slechte partij slechts 1-1 gespeeld, maar deze keer ging het stukken beter.

Vanwege een aantal afzeggingen en blessures werd de hulp ingeroepen van Roeland en Simon van het 6e om 7 spelers bij elkaar te krijgen. Het 5e speelt met de klassieke ruit waar de gastspelers in het begin even aan moesten wennen.

Toch kwamen ze al redelijk snel via Andries M. op 1-0 door een goal vanaf de linkerkant onder de keeper door. ON probeerde met afstandsschoten voor gevaar te zorgen, wat helaas ook resulteerde in de 1-1. Gelukkig bleef het 5e toch gevaarlijk en Roeland scoorde na aan mooie pass van wederom Andries voor de 2-1. In de rust kreeg het 5e een minder goed bericht, de spelerspas van Andries M., de uitblinker van de eerste helft, bleek verlopen te zijn, consequentie: niet meer voetballen!

Met 6 man moest er verder gespeeld worden en dit werd met verve gedaan. Met een solide verdediging en een goed keepende Rene werd de tegenstander tegengehouden, alhoewel er nog 1 hachelijk moment was. Een bal op de paal schoot voor de goal langs, maar werd niet binnengetikt. Tweeënhalf minuut voor tijd kwam de bevrijding. Een “kanonskogel” van een vrije trap van Andries B. werd van richting veranderd en vloog zomaar de goal in, 3-1. Daarna kreeg Martin Jan zijn moment of fame. Rene gooie wederom een goede bal de diepte in, Martin Jan, die met een gebroken vinger speelde, controleert hem perfect en ziet uit zijn ooghoeken dat de keeper de beentjes iets uit elkaar heeft. Als keeper zijnde weet ie natuurlijk maar al te goed hoe je dan moet scoren en dat doet hij dan ook netjes door de beentjes, 4-1!

15 december 2011

Deze donderdag stonden er 2 thuiswedstrijden op het programma. Zowel de Slingerij 2 als 6 kregen een team van CVVB op bezoek.

De Slingerij 2, dat aan een goed seizoen bezig is, speelde tegen de koploper, CVVB 7. Het onderlinge verschil was slechts 2 punten. Het was een lastige en soms stevige wedstrijd. Bij binnenkomst van de reporter stond het al 1-1, door een doelpunt van Rutger. CVVB leek de betere ploeg en kreeg ook de betere kansen, maar door nonchalance (hakballetje op de paal), maar ook zeer goed keeperswerk van Peter bleef het lang 1-1. De Slingerij probeerde in de counter voor gevaar te zorgen en kwam een aantal keer ook dichtbij een doelpunt. Halverwege de 2e helft scoorde CVVB de 2-1, maar de Slingerij liet zich niet van de wijs brengen, ongeveer 3 minuten voor tijd wist Rutger de gelijkmaker te scoren. Daarna werd er niet meer gescoord zodat het onderlinge verschil tussen beide teams op 2 blijft.

De Slingerij 6 speelde tegen een naaste concurent in de middenmoot. CVVB 9 had een goede spits meegenomen die de Slingerij regelmatig hoofdbrekens bezorgde. Daarnaast kon het 6e aanvallend geen vuist maken en het de tegenstander dus ook niet echt moeilijk maken. Bij rust stond het nog 2-0 voor CVVB, maar daarna liepen ze uit naar 7-1. Laurens, die in de 1e helft als wisselspeler geel kreeg wist namens de Slingerij de bal gelukkig in het net te frommelen om de eer enigzins te redden!

  

 18 november 2011

Voor de Slingerij 6 was de voorbereiding wat stressvol, de tas met kleding stond nog bij iemand die niet aanwezig was, das niet zo handig hè ;-). Maar het kwam gelukkig goed, toen ze de zaal inkwamen moesten de doeltjes nog neergezet worden en het formulier nog ingevuld worden! Helaas werd er 4-1 verloren. Het was 1-1 bij rust en tot 10 min voor tijd bleef het dat ook, toen kwamen ze 2-1 achter en op zoek naar de gelijkmaker liepen ze nog 2x tegen een counter aan. Laurens maakte de enige goal maar miste ook weer eens voor open doel, net als Roeland. Het was een leuke wedstrijd met redelijk gelijkwaardige teams, de conditie was 2e helft toch ook weer een probleem.

De Slingerij 3 won met 5-4 van Madjoe 1, het 4e verloor met 8-5 van Bedum 3 en het 5e wint met 5-4 van Omlandia 6.

Sint Maarten 2011

Op deze heugelijke dag, de 11e van de 11e in 2011 werden er 5 wedstrijden gespeeld.

Na het verlies van vorige week heeft de Slingerij 1 de draad weer opgepakt. Met 2-5 werd futsal Marum aan de kant gezet door 3 doelpunten van David “de neus” van Arend. Good old Tap gooide met 2 prachtige goals de wedstrijd op slot. Volgende week donderdag wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen de Heracliden. Wederom een onbekende tegenstander van de Slingerij boys.

Volgens eigen zeggen was The Legend, na weken blessureleed, weer terug bij het 2e. The Legend scoorde dan ook 2 maal tegen Oosterhoek 4, daarnaast werd er nog 6 maal gescoord wat een overwinning van 8-1 opleverde. Het 2e blijft bovenin meestrijden!

Het 3e won met 2-0 van Exstudiantes 5, het 5e verloor met 6-1 van CVVB 8 en de Slingerij 4 won met 10-4 van Exstudiantes 7.

3/4 november

De wedstrijden waren deze week vespreid over donderdag en vrijdag.

Donderdag speelde het 4e met 4-4 gelijk tegen ON 12 en het 5e won met 10-7 van Madjoe 6.

Vrijdag verloor het 1e de topper tegen Neptunia 2 met 5-4.

De Slingerij 6 won, mede door 2 sublieme goals van ondergetekende, met dezelfde cijfers in Woldendorp van Oosterhoek 8 en is de laatste 4 wedstrijden ongeslagen!

27/29 oktober

Deze week stonden er 4 wedstrijden op het programma en drie daarvan eindigden in een gelijkspel.

Het vierde mocht woensdag naar de Van Mesdag Kliniek om te zaalvoetballen in de open lucht op een kunstgrasveldje. De tegenstander was een maatje te groot en er werd met 14-3 verloren

Vrijdag was de avond van de gelijke spelen. Het tweede speelde in Winsum en had een zeer moeilijke tegenstander. De tegenstander liep dan ook uit naar 4-1. Maar de wedstrijd werd een stuk grimmiger wat resulteerde in 2 rode kaarten en vele gele kaarten. De Slingerij profiteerde van deze situatie en kwam op een 5-4 voorsprong. Helaas kon dit niet vastgehouden worden en werd het 5-5. Peter verrichtte nog een belangrijke redding in de laatste seconden zodat deze stand op het bord bleef staan.

Na een slechte wedstrijd tegen Oranje Nassau 20, maar met een uitblinkende keeper behaalde het vijfde een 1-1 eindstand. De enige speler die Martin Jan wist te passeren was Andries Bijlsma, een eigen goal dus. Als ze zo blijven spelen kunnen de kampioensaspiraties in de ijskast. Opmerkelijk, het komt niet zo vaak voor dat er slechts 2 keer gescoord wordt in 50 minuten.

Het zesde speelde tegen het enige futsalteam van Helpman. Tegen deze ervaren spelers ging het gelijk op. Kansen over en weer, maar helaas scoorde Helpman toch 2 maal door onoplettendheid van de Slingerij. Gelukkig kwamen ze voor rust terug tot 2-2. Hierna zou je denken erop en erover, maar niets was minder waar Helpman scoorde al snel na rust de 3-2. Na de gelijkmaker kwam het 6e nog 1 maal op achterstand en wist dit ook nog 1 maal te herstellen, het resultaat: 4-4.

22 oktober

In dit weekend werden er 5 (waarvan 4 beker) wedstrijden gespeeld en het was een succesvolle avond voor de club.

Het eerste en tweede wisten te winnen met respectievelijk 8-6 en 6-1 van Oranje Nasseu 5 en Oosterhoek 6

Het cijfer 4 was een belangrijk cijfer in de wedstrijd Oosterhoek 4 tegen ZVV De Slingerij 4. In de nieuwe Sportzaal in Delfzijl werd het 4-4 en de 4 doelpunten kwamen op naam van gastspeler Pieter Woudstra.

ZVV De Slingerij 3 speelde eveneens in Delfzijl tegen Oosterhoek 7. Het domineerde de wedstrijd maar verzuimde de kansen te benutten. Daardoor werd het maar 3-5. Lucas Archanco maakte zijn debuut voor het 3e en wist dit te bekronen met een doelpunt. Hayco Spoelstra scoorde 3x en er was een eigen doelpunt.

Het 6e pakte zijn eerste overwinning, tegen Drs. Vijfje 29 (!) werd er mer 5-3 gewonnen.

13/14 oktober

Op donderdag de 13e beet het 2e de spits af. Tegen WMC 5 ging het van een leien dakje. Het welbekende bekeken voetbal leverde veel messcherpe counters op en er werd met 9-3 gewonnen.

Vrijdag werden er 2 thuiswedstrijden gespeeld. Onder leiding van de goed leidende Wolter speelde het 6e als eerste op de avond. In een gelijkopgaande wedstrijd scoorde Rik voor rust 2 keer. Echter wist Madjoe vlak voor rust de 2-1 stand binnen 1 minuut om te buigen naar 2-3. Na rust golfde het spel heen en weer. De Slingerij kreeg grote kansen, maar helaas viel de bal in het verkeerde net. Het 6e toonde toch veerkracht. Dit resulteerde dan ook in een 3-4 en zelfs een minuut voor tijd een gelukkige 4-4. Dit voelt als een fijn punt, maar er had toch meer ingezeten.

Het 3e speelde thuis tegen Drs. Vijfje 17 en verloor met 4-2. Van het 1e is geen uitslag bekend.

7 oktober

Er werden 5 wedstrijden gespeeld dit weekend. Het 2e leed zijn eerste verlies, 4 goals van Wim waren niet voldoende, een 6-4 verlies. Het 6e blijft het moeilijk houden. Alhoewel er in deze wedstrijd wel kansen op een beter resultaat waren werd er toch verloren met 6-3 van Bedum 5.

  • Drs.Vijfje 8-ZVV 1 2-4
  • Stedum 1-ZVV 2 6-4
  • Drs.Vijfje 18-ZVV 3 7-7
  • ZVV 5-R.Camaradas 11-4
  • Bedum 5-ZVV 6 6-3

Laatst weekend van september

Dit weekend was voornamelijk gevuld met bekerwedstrijden.

De Slingerij 2 speelde op donderdag al tegen ON 7. Het krachtsverschil was wel snel duidelijk alleen werd dit niet snel in doelpunten omgezet. Binnen 5 minuten werd de paal 3 keer geraakt, en wat gebeurt er dan, uit 1 van de spaarzame aanvallen scoort ON de 1-0. Het 2e ging echter niet bij de pakken neerzitten en bleef aanvallen. Dit resulteerde in een goal van Rutger na voorbereidend werk van Idskes en Wim. Pas na rust viel uit de vele kansen de 2-1, wederom scoorde Rutger. Doordat verder grote kansen onbenut bleken bleef ON een kansje ruiken. Ze kwamen een aantal maal gevaarlijk voor de goal, maar Idskes wist het doel schoon te houden. Gelukkig vielen er nog wel 2 doelpunten, Pieter en Rutger wisten de eindstand op 4-1 te brengen.

Het 3e en 4e wisten te winnen met respectievelijk 4-2 van Omlandia 3 en 9-5 van Helpman 1.

Het 6e kan nog niet imponeren, tegen een aantal jonge jongens die allemaal goed konden ballen waren ze kansloos. Na een 1-1 tussenstand liep Futsal Winsum uit naar een 5-1 ruststand. Er werd echter wel met inzet gevoetbald, maar het verlies kon niet afgewend worden. Wel wist het 6e in de 2e helft nog 3 keer te scoren, helaas scoorde Winsum er ook nog 6 wat resulteerde in een 11-4 verlies.

Speelronde 3

Wederom 3 wedstrijden. Helaas maar 1 winstpartij, door onder andere 3 goals van Rutger wist het 2e met 6-2 te winnen van Middelstum. Het 3e verloor met 4-2 van Neptunia 3 en het 4e scoorde 2 goals te weinig tegen CVVB 6, 7-8 verlies!

Speelronde 2

Afgelopen weekend kwamen alleen de eerste 3 teams in actie. Het eerste is een compleet nieuw team. De jongens uit Borger hebben Omlandia 1 afgedroogd met 14-3. Het 1e lijkt een serieuze kampioenskandidaat te zijn dit jaar.

De Slingerij 2 kreeg Exstudiantes 4 op bezoek. Ook het 2e had geen moeite met de tegenstander en wist zelfs de nul te houden. Er werd 6 keer gescoord, waaronder een aardige goal van Wim.

Helaas wist het 3e geen overwinning te pakken, er werd met 7-6 verloren van CVVB 4. Uit anonieme bron is vernomen dat P. W. bij de laatste goal van de tegenstander zijn man liet lopen…..

De eerste uitslagen

De eerste wedsrijden van de competitie hebben alweer plaatsgevonden. Op vrijdag 2 september werden er nog bekerwedstrijden gespeeld. Daarin werden goede zaken gedaan. Alle Slingerij teams wisten te winnen:

  • Slingerij 1 – Omlandia 1    8-2
  • Omlandia 4 – Slingerij 2    1-6
  • Oranje Nassau 13 – Slingerij 4    4-5

In week 36 werden de eerste competitiewedstrijden gespeeld. Het 6e verloor met 2-10 van Omlandia 5 en het 4e won met 7-5 van Omlandia 2. Beide wedstrijden stonden onder de kundige leiding van Wolter de Jonge. Wolter fluit dit seizoen de thuiswedstrijden van onze vereniging als de KNVB geen scheidsrechter heeft aangewezen. Verder werd er 2 uitwedstrijden gespeeld, het 2e won met 3-10 overtuigend van Drs. Vijfje 21 en het 3e won nipt met 5-4 van Futsal Winsum 3.

Reacties zijn gesloten.

Agenda

25 april 2019: 25 jarig Jubileum

Programma

Sponsoren