Evaluatie seizoen 2010-2011

Het zaalvoetbalseizoen 2010-2011 zit er op. Er kan wel gesteld worden dat dit jaar niet het meest succesvolle seizoen was voor ZVV de Slingerij.

Er zijn 2 ploegen die redelijk meegedaan hebben in hun competitie. Het 2e en 3e stonden in de winterstop beiden nog in de middenmoot maar hebben een goede eindspurt gemaakt. Ze zijn respectievelijk vierde en derde geworden.

Het 5e is onderin de grote middenmoot geëindigd doordat het doelsaldo iets minder goed was dan de concurrenten.

Alhoewel alle wedstrijden nog niet gespeeld zijn lijkt het doek gevallen te zijn voor het 1e. Na jaren leuk meegevoetbald te hebben in de 2e klasse bleek het dit jaar net iets te hoog gegrepen. Volgend jaar zal dit team dus een treetje lager spelen.

Het 4e staat met nog 3 wedstrijden te spelen op de één na laatste plaats.

Aangezien het eind van het seizoen bereikt en er geen wedstrijden meer ingepland zijn door de KNVB lijken dit de eindstanden te zijn. Hoe exact omgegaan wordt met niet gespeelde wedstrijden is onduidelijk.

Slingerij 1
Slingerij 1 Slingerij 2
Slingerij 2 Slingerij 3
Slingerij 3 Slingerij 4
Slingerij 4 Slingerij 5
Slingerij 5

Een geslaagd toernooi en leuke bingo

Zaterdag 7 mei werd ons jaarlijkse futsal toernooi gespeeld. We speelden met 4 teams een onderling toernooi, waarbij elk team een wedstrijd tegen elkaar speelde. Gelukkig was het in de zaal stukken koeler dan buiten en dus werd er met veel inzet & plezier gevoetbald. Er werden spannende wedstrijden op de mat gelegd, met mooie uitgespeelde doelpunten. Het eindresultaat was winst voor het 3e (7 punten), daarna volgen het 1e (6 pt), het 2e (4 pt) en het 5e (helaas 0 pt)!!

Na het toernooi werd er geborreld en gegeten in Cafe de Klikspaan in Groningen. Daar werd ook onze jaarlijkse bingo gespeeld. Het werd een gezellig avond met een verdiende winnaar van onze hoofdprijs, de nieuwe I Pad 2 !! De overige prijzen die gesponserd werden door Kapsalon Onnes, Dirty Dog, Stofferbedrijf Zielstra Cabinet inbouwkasten Il Meglio, Martini Sport, Cafe de Klikspaan en een anoniem aftredend bestuurslid zijn ook allemaal uitgereikt aan de vele bingospelers van binnen en buiten de club! Dank allen voor jullie komst en tot volgende jaar.

De activiteitencommissie.

Uitslagen 13 mei

Wederom heeft de webmaster weinig uitslagen doorgekregen van de teams! Alleen van het 2e is een uitslag bekend. Ze speelden met een aantal invallers een verdienstelijke wedstrijd tegen Oranje Nassau in Groningen. Met Simon D. als scheidsrechter werd er een nette 7-6 overwinning behaald. Gastspeler Marcel N. en Wim P. wisten beiden 3 keer het net te vinden! Door deze overwinning eindigen ze op de 4e plaats in de competitie.

De Slingerij 3 heeft kansloos verloren van Oranje Nassau 11, het werd 9-2

Uitslagen 6 mei

We zitten aan het eind van de competitie en dit zien we terug in het aantal wedstrijden, er werden slechts 2 gespeeld. De Slingerij 5 speelde de laatste wedstrijd tegen de jonge jongens en tevens kampioenskandidaat van Omlandia 3. Het 5e was kansloos en verloor met 9-2. Omlandia werd door deze 3 punten kampioen!!

Van het 1e nog geen uitslag bekend.

Uitslagen week 17

Er werden drie wedstrijden gespeeld deze week. Het 1e speelde thuis tegen Exstudiantes en verloor met 3-2. De Slingerij 3 mocht in Winsum aantreden. De einduitslag was puntendeling, namelijk 4-4. Edwin Silbers wist het net 3 keer te vinden namens de Slingerij !! Van het 4e geen uitslag bekend.

Uitslagen 15 april

In deze zonnige lente werd en wordt er deze weken weinig in de zaal gevoetbald. Op 15 april speelde de Slingerij 5 als enige. Ze moesten wederom richting oost Groningen, deze keer tegen Farmsum 9 in Delfzijl. Over de wedstrijd kan vanuit het Slingerij perspectief weinig positiefs vermeld worden. Er werd helaas met 7-3 verloren. Nog 1 wedstrijd en dan eindig het 5e ergens in de middenmoot.

Uitslagen 8 april

De Slingerij 2 wint met 7-5 van Oranje Nassau.

In een harde wedstrijd in de Scherphorn in Uithuizermeeden heeft het 3e de dromen van de Heracliden om kampioen te worden aan diggelen geschoten. Na een 4-1 tussenstand verloren de heren van de Heracliden de macht over de wedstrijd en kwam het 3e terug. Uiteindelijke werden de punten, met een 4-5 eindstand, toch meer naar huis genomen.

Uitslagen 1 april

Helaas weinig wedstrijdinformatie deze week. Wel een aantal uitslagen natuurlijk. De Slingerij 2 behaalde een moeizame 3-2 overwinning bij CVVB, hiervoor was wel enige hulp van de keeper van CVVB voor nodig. Het 3e won met 6-3 van Stedum en het 4e verloor met 6-1 van Smilde.

Uitslagen 25 maart

Deze week stonden er 4 wedstrijden op het programma. Het 2e speelde in Groningen tegen Drs. Vijfje. Na een snelle achterstand 2-0 kwamen ze goed terug. In de spannende wedstrijd mocht de penaltyspecialist van het 2e, Marcel B. bij een 6-5 achterstand de stand gelijk trekken. Dit gebeurde niet, maar in de minuten daarna viel de gelijkmaker gelukkig nog wel, einduitslag 6-6.

De Slingerij 3 speelde thuis tegen ON 10. In de eerste helft ging het redelijk gelijk op. In de 2e helft met de geblesseerde Pieter als meevoetballende keeper en Erik in de spits ging het iets minder. Waar Erik vorige week nog met vloeiende acties de tegenstander in de luren kon leggen lukte dat deze week niet. Uiteindelijk werd er met 3-9 verloren.

Het 5e speelde weer eens in het prachtige Woldendorp. Deze keer was Farmsum 8 aan de beurt. Er werd redelijk gevoetbald, echter was het niet voldoende voor een overwinning. Helaas werd er ook nog een doelpunt van de Slingerij om een dubieuze reden afgekeurd. Resultaat een 4-2 verlies.

Van het 1e geen uitslag bekend.

Uitslagen 11 & 18 maart

Deze keer een update van twee weekenden.

De Slingerij 2 won vorige week met 5-3 van de Heracliden. Die overwinning kon een week later niet herhaald worden, er werd zelfs kansloos van 9-1 verloren tegen de nummer 2, de Martinistad.

Het 3e won de 18e met 7-5 van de Meet Bellingwolde.

Op vrijdag de 11e behaalde het 4e een zwaarbebochten 6-5 overwinning mee uit Rolde. Mede door 2 assists van de keeper, Martin Jan, waaruit Rutger 2 maal scoorde, werd deze overwinninng behaald. Jeroen verzorgde uiteindelijke de winnende goal met een vlammend schot!

Door persoonlijke fouten heeft het 5e verlorgen van SGV, Relaxbaard en Maarten wisten wel beiden 2 keer te scoren, maar dat is niet voldoende als de tegenstander 6 maal scoort.!

Uitslagen 4 maart

De Slingerij 2speelde met 2 gastspelers in Zuidhorn tegen de vrienden van Real. Er werd zoals gewoonlijk het bekende Slingerij spelletje gespeeld. Real laten aanvallen en zelf levensgevaarlijk counteren. Real kwam met 2-0 voor, daarna werd het enigzins fortuinlijk 2-2 vlak voor rust. Na rust hetzelfde spelbeeld, Real wilde graag veel lopen en een beetje rondspelen. Real scoorde echter maar 1 keer. De Slingerij scoorde 2 maal, 1 keer na een misverstand tussen een verdediger en de keeper, en daarna na een sublieme goal van Marijn over meerdere schijven!! Heeft Marijn toch nog de nodige punten gescoord vandaag.

Het 3e verliest met 3-2 van Drs Vijfje.

De Slingerij 4 speelde thuis tegen Zuidlaren. Helaas bleken de ervaren spelers van Zuidlaren na een matige wedstrijd met 5-3 het beste.

Uitslagen 25 februari

De Slingerij 2heeft in hoogkerk met 9-3 verloren van de koploper DWS Oosterpoort 2. Tot halverwege tweede helft konden ze aardig meekomen (slechts twee doelpuntjes verschil), daarna was de koek op. De spannende tussenstand was mede te danken door Edje die als stand-in een wereldpot stond te keepen.

Het 3e heeft met 7-6 verloren van Neptunia 3.

Uitslagen 18 februari

Vier wedstrijden werden er dit weekend gespeeld. Het eerste speelde tegen de jeugd (B1) van WMC. Het begin was niet goed, maar het uiteindelijk is er een 4-4 uit het vuur gesleept.

Het 2e en 5e speelden beiden een thuiswedstrijd. Het 2e verloor met 3-6 en het 5e verloor na een snelle 1-0 voorsprong (20 seconden) toch met 2-7.

De enige ploeg met de volle buit dit weekend was het 3e. Ze speelden tegen Drs Vijfje 15 en wonnen met 4 tegen 11. Vijf van de elf goals waren Erwin’s voet!

Uitslagen 11 februari

1 wedstrijd werd er de 11e gespeeld. De Slingerij 5 speelde al om 19:00 in Woldendorp tegen koploper Farmsum 7. Het ging moeizaam en bij rust stonden ze kansloos met 3-0 achter. Er werd wel compact gevoetbald, en na rust resulteerde dit ook in doelputen, 4 stuks zelfs! Helaas scoorde Farmsum ook nog 2 keer. Vlak voor tijd had mogelijk de gelijkmaker er nog ingezeten. Toch werd er door de spelers met veel voldoening nagesproken over de toch goed gespeelde wedstrijd.

Uitslagen 4 februari

Vrijdag de 4e was wederom een goed weekend. Er werden 3 thuiswedstrijden gespeeld. Het 3e trapte als eerste af. Ze speelden tegen Middelstum 1. Er werd met 4-3 gewonnen.

De 2e wedstrijd van de avond was van de Slingerij 2 tegen CVVB 5. Deze keer hadden ze veel meer peper in hun reet en dit resulteerde in een spannende wedstrijd. Na een 1-0 voorsprong door een schitterende goal de Duif werd het vlak voor rust toch 1-1. Na rust kwam het 2e de klap wel te boven en liepen ze uit naar een 3-1 voorsprong. Echter lieten ze de boel toen wat vieren en CVVB kon wederom gelijk komen tot 3-3. In een overtal situatie werd toch weer de voorsprong gepakt, maar wederom werd dit vlak voor tijd(op een lullige manier) weggeven. Dan denk je dat het wel gebeurd is, maar nee hoor. De jongens wisten met een laatste krachtinspanning plus een verwoestend schot van Dol toch de punten in huis te houden. 5-4 !!

De laatste wedstrijd van de avond was van het 5e. Ze speelden tegen het onderaan staande CVVB 8. De wedstrijd was grotendeels eenrichting verkeer richting de goal van CVVB. Japie heeft nog wel een paar “reddingen” moeten verrichten op schoten van de middellijn! Maar bang werd het 5e er niet van. Rik, die meestal achterin staat, maar nu zijn kans rook en veelvuldig voorin te vinden was, scoorde 3 keer. Daarnaast 3 goals van Relaxbaard, 2 van Raimond en 1 van Maarten.

Uitslagen 21 januari

In het laatste weekend van januari 2001 werden er 3 thuiswedstrijden gespeeld. Het 3e mocht als eerste aantreden tegen Drs. Vijfje 15. Tijdens de wedstrijd was er geen sprake van een gelijkopgaande strijd, het 3e was aanmerkelijk beter. Dit wisten ze ook in een goede score om te zetten, 6-0 stond er na 50 minuten op het bord.

Daarna mocht de Slingerij 5 de zaal in. Zij speelden tegen Wagenborger Boys. Na een schlemielige uitnederlaag, tijdens het debuut van Corné, hadden we iets recht te zetten. Zoals zo vaak lieten ze de tegenstander opbouwen en probeerden ze zelf te counteren na fouten. In het begin stond het 5e aardig onderdruk, gelukkig bleef het maar bij een 1-0 achterstand door goed keeperswerk van vlugge Japie. Daarna kwamen ze beter op stoom. Mede door meerdere intercepties van razende Roeland was het bij rust 5-1. Dat is even lekker! Daarna is het 5e niet meer in gevaar geweest. Er werd op dezelfde manier doorgevoetbald en het eindresultaat was een 8-4 overwinning.

marcel De laatste thuiswedstrijd was van het 2e. Zij speelden ook tegen Drs Vijfje, dit was team nummer 11e. De eerste helft ging gelijk op en net toen de verslaggever ging douchen werd er door Gerko gescoord. Helaas wisten de studenten vlak voor rust een mentale klap uit te delen door een actie midden door de verdediging in het net te werken. marcel Helaas kwam het 2e deze klap niet meer te boven. Alhoewel de 2e helft ook gelijk op ging wist Drs Vijfje nog 2 maal te scoren waardoor de wedstrijd in 1-3 eindigde. Meerdere supporters langs de kant denken dat ze de volgende keer wel wat meer peper in de reet kunnen gebruiken.

Het 4e speelde tegen het kleine Reuz in Vries. Er werd gestreden tot men er bij neer viel. Dit leverde een 7-4 overwinning op.

Al met al dus 9 punten uit 4 wedstrijden dus, dat is wel eens anders geweest!!

Uitslagen 21 januari

Het weekend van 21 januari was voor veel teams het weekend van het gelijke spel. Het 2e speelde tegen de oud studenten van Exstudiantes 4. Het was een zware wedstrijd waar een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept werd.

De Slingerij 4 kreeg Oranje Nassau 13 op bezoek. Onder leiding van Wolfie werd ook hier een verdienstelijk gelijkspel behaald.

Ging het 5e er dan wel met de buit vandoor? Ze speelden om 22:15 in de Ripperdahal te Winsum tegen de plaatselijke Futsal club. Aanvankelijk leek het slecht te gaan, maar na een snelle 1-0 achterstand werd dit omgebogen in een voorsprong door o.a. een doelpunt van de van een blessure teruggekeerde Simon! Na een 3-2 rust liepen ze uit naar 5-3 door 2 doelpunten van rechtspoot Maarten met het LINKERBEEN !! Echter door o.a. te opportunistisch aanvallen kwam Winsum vlak voor tijd nog terug tot 5-5, het eerste gelijkspel van het 5e deze competitie.

De enige ploeg die niet gelijkspeelde was het 1e. Maar helaas viel het kwartje hier ook niet aan de goede kant en er werd met 8-5 verloren van CVVB 4. Wel een stuk beter dan de uitwedstrijd 😉

Uitslagen eerste weekenden januari

Afgelopen vrijdag speelde het 2e tegen Madjoe 1. Het resultaat was een 5-3 overwinning, dus de punten bleven in huis.

Vrijdag de 7e heeft de Slingerij 3 in Ten Boer met 8-5 gewonnen van Futsal Winsum 3. Het was een hele leuke wedstrijd omdat aan alle doelpunten van de Slingerij uitstekende acties vooraf gingen. Erwin Sibers scoorde 3 keer en Pieter maakte zijn rentree naar een aantal weken blessureleed.

Helaas geen uitslagen van andere teams ontvangen.

Winterstanden

We zitten halverwege het seizoen en hebben nu 2 weken winterstop. Een leuk moment om eens te kijken hoe we er voor staan. Helaas lijken we dit jaar geen kampioenskandidaten te hebben. Het 1e dat in de 2e klasse speelt sprokkelt zijn puntjes bijelkaar, maar heeft wel de 2e ronde van de beker gehaald. Helaas was dit ook het eindpunt. Het 2e en het 3e spelen in de middenmoot aardig mee. Het 4e heeft het wat moeilijker dit jaar en moet alle zeilen bijzetten om in de 3e klasse te blijven. Het 5e dat in de laagste klasse speelt heeft de meeste punten binnen gehaald, 15 !

Uitslagen 17 december

Nadat de Slingerij 5 vorige week uit gewonnen had van de Heracliden is de thuiswedstrijd tegen hetzelfde team ook in winst omgezet. Deze keer werd een 6-3 overwinning behaald.

De Slingerij 2 speelde tegen Omlandia uit Ten Boer en heeft helaas kansloos met 6-1 verloren.

Helaas kan hetzelfde gezegd worden over de Slingerij 1. Er werd met 15-4 verloren bij de ex-studenten van Exstudiantes.

Uitslagen 10 december

Eindelijk weer eens winst voor de Slingerij 5. Na 3 verlies partijen tegen Farmsum werd er een goede uitwedstrijd gespeeld bij de Heracliden. Bijna alle veldspelers wisten het net te vinden, waarbij Raimond er positief bovenuit stak met 3 doelpunten. Daarnaast scoorden Relaxbaard (2x), Arend, Maarten en Rik. De tegenstander scoorde ook nog eens 4 keer, waardoor er een 8-4 overwinning op het formulier werd genoteerd. Door dit resultaat speelt de Slingerij 5 zich weer naar het linkerrijtje!!

ZVV De Slingerij 3 is bezig met een goede reeks door de coaching van Pieter. Hij is langdurig geblesseerd maar zorgde er mede voor dat er met 4-3 werd gewonnen van Neptunia 3.

Uitslagen 3 december

Er stonden afgelopen weekend 5 wedstrijden op het programma. Woensdag speelde de Slingerij 1 de uitwedstrijd bij koploper Drs Vijfje 9. Het was een zware wedstrijd waarin het 1e achterkwam met 3-0. Toch werd het bijltje er niet bij neergelegd en het 1e kwaw halverwege de 2e helft terug tot 3-2. Helaas konden ze het uiteindelijk net niet redden en kwam er een 7-4 verlies op het bord te staan.

De 3 thuiswedstrijden die op het programma stonden werden alle drie verloren. Het 2e speelde tegen DWS en kwam er totaal niet aan te pas, 4-12. De Slingerij 4 verloor eveneens kansloos met 3-13 van Drs Vijfje 12. Het 5e kon de schade nog enigzins beperkt houden, ze verloren met 2-6 van Farmsum 5.

Uitslag van het 4e onbekend

Uitslagen 26 november

Er stonden 4 wedstrijden op het programma, deze werden allen gespeeld in onze thuishal in Ten Boer.

De Slingerij 2 speelde tegen onze mede-halbespeler Omlandia 2. In dit team speelt onze voorzitter!!! Helaas was Omlandia een klein beetje sterker, dit kwam mede door een rode kaart die gegeven werd aan een speler die al in het beklaagdenbankje zat. Onze voorzitter wist daarnaast ook nog even 3x te scoren en zorgde mede daardoor voor een 8-3 verlies. Over het juichen van de net genoemde scorende speler werd met schande gesproken!

Als eerste wedstrijd op de avond speelde de Slingerij 5 tegen Farmsum 7. Er werd lamlendig gespeeld en dit resulteerde in een 9-1 verlies!

Slingerij 1 – Groningen 2: 2-5
Slingerij 4 – Oranje Nassau 12: 0-2

Uitslagen 19 november

Voor de Slingerij 3 stond de zware thuiswedstrijd tegen de koploper de Heracliden 2 op het programma. Het 3e kwam op 0-2 achterstand maar boog deze achterstand om naar een 4-2 voorsprong. Toch kwam het 3e conditioneel te kort en zag het de Heracliden langszij én er zelfs er voorbij komen! Uiteindelijk werd het 4-5 zodat de 3 punten mee gingen naar Uithuizermeeden.

De Slingerij 4 – LTC 6 : 3-4

Oranje Nassau 14 – De Slingerij 2 : 1-7

Uitslagen 12 november

Deze week 4 wedstrijden, echter maar 1 uitslag bekend !!!

De Slingerij 5 speelde thuis het eerste duel van de drieluik tegen Farmsum, team nr. 8 was vandaag de tegenstander. De komende 2 wedstrijden komen team nr. 7 en team nr. 9 op bezoek! De wedstrijd liep gelijk op, na een voorsprong van 1-0 kwam Farmsum echter terug tot een 2-1 ruststand. Na rust scoorde Farmsum gelukkig na een bal via de paal en rug van Japie. Helaas mocht het doelpunt van Roeland, na een verwoestend schot, halverwege de 2e helft niet meer baten en kwam er een 2-3 eindstand op het formulier.

Uitslagen 5 november

Helaas heeft De Slingerij 1 de winnende streak niet door kunnen zetten. Er werd deze keer met 6-2 van ONR uit Roden. Maandag gaan ze voor de herkansing

Het 2e speelde tegen Martinistad, uitslag 3-3.

Er is een nieuw talent toegevoegd aan de al zeer talentvolle selectie van De Slingerij 3. Dit talent, Raimond Sibers, heeft gelijk zijn visitekaartje afgegeven door 4 keer te scoren in de met 8-5 gewonnen wedstrijd tegen Meet Bellingwolde.

De Slingerij 5 en SGV 1 hebben laten zien dat het spelen van een sportieve wedstrijd zonder scheidsrechter geen enkel probleem hoeft te zijn. Arjan Beelen is weer terug van een lichte blessure en wist de 6-4 overwinning op te luisteren met 4 doelpunten!

Uitslagen 29 oktober

De Slingerij 1 speelde al vroeg in de avond tegen de zaalvoetbalclub Groningen. Er werd een zeer goede eerste helft gespeeld. Gelukkig werd hierin de basis voor de wedstrijd gelegd, want de 2e helft was een stuk minder. Maar gelukkig was het voetbal in de 1e helft voldoende voor de overwinning. Het resultaat een 8-7 overwinning. Wederom winst dus voor het vlaggeschip!

De Slingerij 4 lijkt een abonnement te hebben op 4-4. In een spannende wedstrijd tegen Annen, met kansen over en weer, wist het vierde terug te komen van een 4-2 achterstand. Net zoals afgelopen week dus een 4-4!

Reacties zijn gesloten.

Agenda

25 april 2019: 25 jarig Jubileum

Programma

Sponsoren